02 de novembre 2006

Reaccions post-electorals


S´ha acabat el primer acte (espero que tots anessiu a votar). Ara comença el segon (els pactes). Però el que volia era parlar de les reaccions dels diferents candidats després de sortir els resultats. La veritat és que m´han sorprés una mica, ja que normalment sempre hi ha hagut triomfalisme per part de tothom, com si tots els partits guanyessin les eleccions. Però aquest cop no ha estat així, i la veritat, és algo que m´ha sorprés i m´agradaria comentar.
Comencem pels guanyadors. En Más, logicament si que ha sortit com a guanyador perque ho ha estat, però clar, allargant la mà a qui vulgui formar govern. En Montilla ha reconegut el pas enrera del PSC, i que han d´analitzar el que ha passat. En Carod potser ha estat el més clàssic de tots (caram, el més esquerrà és el més classic, potser per lo de les tradicions). Han reculat 2 escons però diu que el resultat es pot considerar millor després de l´acarnissament que ha tingut ell durant aquests tres anys. El Piqué en la seva línia, parla de que han tret resultats semblants als de les anteriors eleccions però aprofita per atacar al PSOE (no eren eleccions pel Parlament català?). En Saura, també ha tret pit i ho pot fer, ja que han augmentat escons. I dels nous no puc dir res ja que la reacció segur que és bona comparada amb les anteriors eleccions...
Per tant, el tòpic de que tothom treu pit i celebra la victòria crec que aquest cop no ha sigut així.
Ep, no és cap retret ni favoritisme cap a ningú, ni cap anàlisi dels resultats. Només de les reaccions, que aquesta vegada m´han sorprés.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Nois, si passa el que temo que passarà potser deixaré de votar.
Com és possible que un tal "Montilla" que no sap ni parlar en català, que tot el que diu ho ha de llegir (i com que no sap català s'encalla i es perd) ara digui que vol tornar a fer el Tripartit. No tenen vergonya !!!!
I Esquerra, què farà ? Si torna al govern del tripartit, serà vergonyós. Que no n'han tingut prou amb el que els hi han fet? És que per estar al govern s'abaixaran els pantalons.
L'únic pacte que veig coherent pel que ha passat aquests darrers anys és en pacte entre convergència i unió amb els d'esquerra.
M'explico: no convé que convergència estigui al govern i campi ell sol, necessita algú que li pari els peus en segons quins temes que sembla que els tinguin oblidats: vinc a referir-me a temes socials i d'entendre que el pais no és d'ells, malgrat a convergència i unió tots els catalans/es els hi hem d'agraïr.
Si no surt un pacte d'aquest tipus, jo tiro la tovallolla.
Per que no direu que no fa riure que ara diguin de fer la sociovergència (primer els burros).Això no hi ha qui s'ho mengi. Quan temps duraria ? En Mas i en Montilla, no els veig ni per anar junts al lavabo.

Ara estarem uns dies pendents de les tonteries que ja ténen preparats des de fa temps, ja que ells ja deuen tenir preparats els discuros, les trobades i tot per fer el TEATRE que ens volen acostumar.
Us dic una cosa, prefereixo pagar una entrada per anar al teatra amb professionals del ram, que no veure a aquests poliics que només es barallen de cara a la galeria i que cobren uns diners que ens treuen dels nostres impostos.
Que facin politica, que arreglin el pais que és el que interessa i que deixen de fer el pallasso.
El temps ens treurà de dubtes.

Un de Sabadell

CARLES DAVI ha dit...

Ep, "un de sabadell" que encara no se qui ets. Veig que vas envalat. Jo la veritat, és que després d´unes eleccions, i sobretot les passades i aquestes no en foto ni cas del que diuen, perque com tu dius ara només fan teatre. Fins que no diguin en ferm el que faran no cal ni escoltar-los.
Tot i així, val la pena votar a un o a un altre si al final faran o s´aliaran amb qui vulguin? Bé, s´anirà veient...

Mikel ha dit...

Passi el que passi seguirem rient amb el Polonia...

CARLES DAVI ha dit...

I tant!! És el que li vaig dir a un conegut que està posat una mica en política dins de CIU. I si acaba sent el Montilla de president crec que riurem bastant!! La veritat és que dona bastant de si el personatge. juajuajua.

Mikel ha dit...

Doncs a riure perque ja tenim tripartit versio 2.0!!

Anònim ha dit...

Per mi una vergonya, i un escandol.Potser es català tot aquell que viu i treballa a Catalunya com va dir el president Pujol, però jo no ho comparteixo, un senyor de cordoba, que amb prou feines s'ha integrat a Catalunya, que parla el català com si estigues menjant raïm del que te que vocalitzar perque no en sap, dubto molt que sigui afí a la realitat social del 75% dels catalans.
Com diu el senyor Saura, ejem, la gent vol un govern d'esquerres, molt bé, tambe ha dit que el vol nacionalista, perque em tinc que tragar el senyor Montilla? Per mi es una absoltua vergnoya.El Montilla no vol acceptar que a Catalunya no el volem, el Saura vol sortir a la foto tant si com no, i el Carod vol tenir una altre oportunitat per mirar d'arreclar el que va destrossar.
En fí senyors la culpa es nostre, aquesta abstenció tan alta...
Au ha manar Montilla i d'aqui 4 anys , serem una comunitat valenciana més.
Amb tots els meus respectes.

Ricard

Anònim ha dit...

Doncs si. Ja hi tornem a ser. I jo ilusa de que potser aquest cop seria diferent. Es queixen de que no votem...és veritat, molta gent no vota, però als que votem, de què ens serveix????De res de res. L'única cosa bona que en podem treure és que riurem encara més amb Polònia. Que fort! Conformar-nos amb això! Bé doncs, coninuem sent uns "donats pel cult" això si, ben donats!
txell

Anònim ha dit...

Volia dir CUL, que quedi clar!
tx

CARLES DAVI ha dit...

Sembla que torna a haver-hi tripartit. I primer rifi rafe, ja que el Saura s´ha sentit molest perque l´han deixat de banda a la negociació. Pinta bé la cosa, oi...?

Anònim ha dit...

Pobret Saura !!!!!!!!

Al últim Polònia, ja el van deixar lligat durant tot el programa a la cadira.
És que els de Polònia ténen informació privilegiada i ja sabien que el deixarien a un costat !!!!

Je Je

Ens conformarem a riure amb el programa (espero que no el treguin)

Un de Sabadell