03 d’abril 2008

KNOPFLER A BARCELONA


Uf! Ahir concert d´en Knopfler al Sant Jordi. Per primer cop hi vaig anar sense saber que tocaria, tot i que em va costar aguantar. Tres dies evitant llegir uns 90 mails parlant dels set-list dels 3 concerts anteriors. Però va valer la pena. Això de que cada cançó sigui sorpresa (bé, no tanta, perque després de veure´l tants cops, quan veus quina guitarra agafa, quin acompanyament farà el Richard,...ja saps quina cançó tocarà abans de que soni) és una mica com quan poses el "random" a l´equip de música.
I així va ser, perque almenys la meitat del concert va anar tocant temes que no havia tocat mai en una gira, i la veritat és que em van agradar molt. En especial Hillfarmes blues i Marbletown.
El set-list va ser aquest (simplificat): Cannibals, Why aye man, What it is, Sailing, True love..., Fish and the bird, Hillfarmer, Romeo, Sultans, Marbletown, Knoxville, Paraguay, Speedway, Telegraph, Brothers, Shangri-la, So far away, Going home.
Positiu: Variació del set-list respecte anteriors gires, almenys mig concert com he dit abans. Grans Telegraph i Speedway, un Sultans també millor que en anteriors gires. La veritat, s´han treballat bastant els arrangements.
Negatiu: trobo que la versió del Cannibals per començar va ser una mica descafeinada. També falta que el Knopfler es deixi anar una mica, que ultimament toca per embrenzides.
Molt bona nota al nou fitxatge, el John McCusker, amb el violí, "cittern", i flauta. Li dona un altre aire renovat. Per cert, sembla ser que algú diu que s´assembla a mi?? juajuajua. Molt bona!
I per acabar, igual que el concert, especial menció al Going Home. Pensava que no tornaria a escoltar aquest tema acabant un concert, però no ha estat així. Com m´agrada aquest tema!! I no dic que el Wild Theme sigui dolent, el contrari! Però ho sento, per acabar un concert, que millor que un Going Home. Acollonant!!
En definitiva, gran concert, això sí, amb un so millorable (suposo que també és problema del recinte). Ja estic esperant escoltar-lo al Royal Albert Hall on crec que aquest concert serà més adient.

P.D.: Que tocacollons els fotògrafs! Des de quan han estat 3 cançons a davant!!



11 comentaris:

Unknown ha dit...

He llegit cròniques rajant del concert, però a mi em va agradar. Collons, que en Knopfler té 61 anys, òstia! Què volen? Que foti bots per l'escenari quan mai ho ha fet?

És un crack i quan s'hi posa ens fa emocionar.

CARLES DAVI ha dit...

Hola Òscar, jo sempre que el veig flipo. Això no vol dir que cadascú pensi en que li hauria agradat això o allò.
Tot i així Knopfler forever! Ah, per cert, l´agost en fa 59.

Charlie ha dit...

Com que no Òscar? I a l'Alchemy? Se'l passa tot fent botets!

CARLES DAVI ha dit...

Ei Tocaiu, Si que feia algun bot que altre, però d´allò en fot 25 anys!! Jo fa 7-8 anys anava a la disco i em movia, ara (que ja no hi vaig) estaria aguantant el cubata.
Per cert, no se si era a l´inici del Speedway que semblava que anava fumat tot fent l´avió...

CARLES DAVI ha dit...

Ei, la camisa deuen ser les influències del Crockford, no? A l´inici del concert el tenia a 3 metres, al costat de l´escenari, però no a dalt, estava a baix.

Joan Manel ha dit...

Ei Carles, m'alegra haver-te vist i comparteixo la crónica. Realment el Going Home va està molt bé (jo m'esperava disfrutar més amb el Telegraph). Quina enveja anar al RAH. Suposo q davant la premsa anglesa es lluirà més. Que disfrutis ;-))

CARLES DAVI ha dit...

Ei Joan Manel, al final esperava tornar-vos a saludar, però estava atabalat intentant aconseguir una púa que ja no us vaig veure.
Tot i estar a fila 1, jo també vaig tenir enveja vostra, per estar just davat d´ell.
Ja us informaré de com ha anat al RAH, on espero que el so sigui millor al tracttar-se d´un recinte especial per concerts.

Mikel ha dit...

el concert es genial , pero potser no per un St.Jordi , i evidentment el mal so va ser una gran putada!!

Txapulín ha dit...

Mira que venir al de Londres i no dir-m'ho, bandarra?

Quin dia hi vas? Ho dic perquè encara no tinc l'entrada i miraré a veure si puc coincidir (si és que encara en queden, que no ho tinc clar...).

CARLES DAVI ha dit...

Ei Mikel, Knopfler forever!! Per cert, si hem de fer una recollida de firmes per canviar de recinte ens avises i ens hi posem. Juajuajua.

Ei Txapulín, venim el dia 30. Hi has d´anar!! Mira el charlie, al final es va animar.

CARLES DAVI ha dit...

Afegeixo segona data de concert: el dia 29 també hi anem!!