10 de març 2008

TITULAR A TOT ARREU: BIPARTIDISME


A punt d´acabar l´escrutini, la cosa està bastant clara: a les Espanyes, la cosa està entre dos partits, PSOE i PP. La resta, a agafar les engrunes que cauen. Tot i així, i estant d´acord amb el que deia algun comentarista per TV, també ha passat que la gent ha optat pel vot útil perque no guanyés el PP, d´aquesta manera s´explica una mica la devallada dels partits d´esquerres excepte el socialista.
I aquests resultats em fan pensar en dues coses:
1. Heu comprovat el resultat treient els vots de Catalunya? Heu vist qui guanya? El PP!! Que vol dir això, que deixant de banda el que ja sabien, que perdrien a Catalunya, a Espanya han pujat, i això farà que optin per seguir amb la mateixa tònica, n´estic segur. Crec, que tot i perdre, sortiran reforçats pels seus electors per continuar amb aquest atac contra Catalunya, apart de fer-ho també contra el govern. Com a conseqüència, més crispació.
2. I seguint amb els resultats catalans, queda clar que la gent vota diferent quan es tracta d´eleccions per Espanya o per Catalunya. Sinó no s´enten la diferència a favor dels socialistes. Devallada impressionant d´ERC, que passen de 8 a 3, que s´ho facin mirar. Almenys han admés que els resultats han estat dolents, no sense posar alguna petita excusa. CIU s´ha mantingut, i no només això, sinó que ha estat l´únic partit minoritari que ha aguantat el tipus, i això té mèrit. I a més passa a ser la força CATALANA més forta a l´estat, que ja ho era, però avui encara més. I ara no em vingueu a dir que el PSC té més vots, perque he dit força CATALANA. Tot i així, no aconsegueix guanyar els vots que te quan es tracta d´eleccions a la Generalitat.

En definitiva, per trobar punts positius per Catalunya, que crec que és el que ens importa, en veig dos també:
1. Que el PSOE ha guanyat gràcies als escons a Catalunya, tal com he deixat entreveure abans, i que aixó, sumat a que a Catalunya també manen els socialistes, fa que tinguem més pressió per reclamar millores en tots els sentits.
2. Que CIU és la tercera força al congrés amb 10 diputats, que vol dir que el PSOE també la necessitarà en certs moments, i que significa que podem fer més pressió per obtenir més calers per Catalunya.
Resumint, que tot i que el PP ha augmentat vots i escons i ha guanyat les eleccions a Espanya (ja m´enteneu), crec que pot ser un bon moment per aconseguir molt per Catalunya.

PD: Acabo de veure els resultats finals i el tema ha canviat un pèl. El que deia de que sense Catalunya guanyava el PP ja no és així, perque CIU ha guanyat un escó més i ara en te 11. No obstant, els resultats entre els dos grans serien igualadissims, i si treiem els vots (no els diputats), el PP guanya. Per tant, CIU encara te més força i a més ha millorat resultats.

6 comentaris:

Charlie ha dit...

quin fàstic de nit!

CARLES DAVI ha dit...

Ei Tocaiu, sobretot per les esquerres que no són sociates, oi?
Impressionant ERC, han perdit més de la meitat dels vots.

Anònim ha dit...

crec que s'ho mereixen, sinceramente crec que el independentisme cada vegada creu menys en ERC.

Ricard

CARLES DAVI ha dit...

Ei Ricard, conec molta gent desenganyada amb ERC i que m´han dit que no els votarien més (de moment...), encara que en aquestes eleccions no se pas que han votat.
Tot i així, els 8 diputats que tenien no era la realitat, tal com han admés els mateixos dirigents.

Mikel ha dit...

crec que els catalans fan servir molt mes el vot de castig que els espanyols i per aixo s´ha castigat esquerra i no s´ha castigat al PSC tot i el merder d´infrastuctures , apagons etc etc etc

CARLES DAVI ha dit...

Ei Mikel, jo crec que la major part de votant del PSC, si han d´utilitzar el vot de càstig votarien al PP, però això voldria dir recolzar al màxim oponent. En canvi, els d´ERC, que per altra banda crec que te uns votants més inestables, si voten enclau càstig, tene un ventall més ampli d´opcions abans de votar al PP.